Kızarmış Biber Dolması Tarifi
Kızarmış Biber Dolması tarifi: Kızarmış Biber Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kızarmış Biber Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kızarmış Biber Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dolma için.
- 1 kilogram dolmalık biber
İçi için:
- 3 su bardağı pirinç
- 3 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 3 yemek kaşığı siyah üzüm
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı zeytinyağı
Ağzını kapatmak için:
Kızarmış Biber Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Dolmalık biberlerin saplarını içe bastırarak çıkarıp temizliyoruz. İçi hazırlayana kadar sıcak suda bekletiyoruz. Yumuşuyor, yeşil acı suyu çıkıyor.
- İçi için soğanları çok küçük doğruyoruz. Zeytinyağında, dolmalık fıstığı da ekleyip kavuruyoruz.
- Fıstıkların rengi dönünce, yıkanmış pirinci ekleyip, tuzunu atıyoruz. Pirinçler tane tane olana kadar kavuruyoruz.
- Baharatları ekleyip, karıştırıyoruz. Pirinçler in hizasında sıcak su ekleyip, ateşi kısıp pişiriyoruz. Suyunu çekince birkaç dakika demlendiriyoruz.
- Dolmalık biberleri sudan çıkarıyoruz. İçi bir kaşık yardımıyla biberlerin içine dolduruyoruz. Pirinçler daha şişeceği için sıkıştırmıyoruz.
- Ağızını bir dilim domates ile kapatıyoruz. İçi bitince tencerede kalan zeytinyağını üzerine gezdiriyoruz.
- Dolmaların yarısına kadar sıcak su ekleyip, orta hararetli ateşte pişiyoruz.
- Pirinçler pişince kapatıyoruz. Dolmaları biraz soğuyunca borcama diziyoruz. Kalan suyundan dibine yanmaması için bir miktar ekleyip 180 derece fırında biberleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kızarınca alıp, soğutuyoruz. Limon dilimi ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.