Kıymalı Yufka Mantısı Tarifi
Kıymalı Yufka Mantısı tarifi: Kıymalı Yufka Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Yufka Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kıymalı Yufka Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 100 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1 silme yemek kaşığı salça
Kıymalı Yufka Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Yufkanızın kenarlarını dört tarafından da kesin. Kare şekli elde edin. Ortadan yan olmak şartıyla kesin. Size bakan tarafına kıymalı harçtan ilave edip sarıp bıçak yardımıyla kesin.
- Kare olan yufkayı ikiye bölün demememizin sebebi çok kalın olmamasını sağlamak. Yani bir yufkandan ikiye böldüğünüz için iki rulo sarmış olucaksınız.
- Hazırladığınız mantıları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ardından fırından alıp dilerseniz yoğurt sosla servis edin. Afiyetler olsun.