Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Yufka Mantısı Tarifi

Kıymalı Yufka Mantısı

Kıymalı Yufka Mantısı Tarifi

Kıymalı Yufka Mantısı tarifi: Kıymalı Yufka Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Yufka Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Yufka Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yufka
  • 100 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 1 silme yemek kaşığı salça

Kıymalı Yufka Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Yufkanızın kenarlarını dört tarafından da kesin. Kare şekli elde edin. Ortadan yan olmak şartıyla kesin. Size bakan tarafına kıymalı harçtan ilave edip sarıp bıçak yardımıyla kesin.
  • Kare olan yufkayı ikiye bölün demememizin sebebi çok kalın olmamasını sağlamak. Yani bir yufkandan ikiye böldüğünüz için iki rulo sarmış olucaksınız.
  • Hazırladığınız mantıları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ardından fırından alıp dilerseniz yoğurt sosla servis edin. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025