Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Tirit Tarifi

Kıymalı Tirit

Kıymalı Tirit Tarifi

Kıymalı Tirit tarifi: Kıymalı Tirit için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Tirit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Tirit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan
  • 6 adet tost ekmeği
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 avuç maydanoz

Kıymalı Tirit tarifi nasıl yapılır?

  • Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını ayırarak küp küp doğrayın ve yağlı kağıt üzerine bir tepsiye yerleştirerek 170 derece fırında 12 dakika pişirin.
  • Soğanı minik küpler halinde doğrayın ve sıvı yağ koyarak ısıttığınız tavada kavurmaya başlayın.
  • Kıymayı da ekleyerek 3-4 dakika kavurun ve ardından domates salçasını ekleyin.
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biberini de ekleyerek karıştırın ve 1-2 dakika daha kavurduktan üzerine 1 bardak su ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alın.
  • Servis tabaklarınıza fırında kızarttığınız ekmekleri eşit şekilde dağıtın ve et suyunu kaynatarak bir kepçe yardımıyla üzerlerine dökün.
  • Sarımsakları rendeleyerek yoğurtla karıştırın ve servis tabağındaki ekmeklerin üzerine dökün.
  • Yoğurdun üzerine de tavada hazırladığınız kıymalı harçtan ekleyin.
  • Son olarak maydanozu kıyın ve üzerine serpiştirerek servis edin. Kıymalı tirit hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025