Kıymalı Tirit Tarifi
Kıymalı Tirit tarifi: Kıymalı Tirit için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Tirit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
8 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kıymalı Tirit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 6 adet tost ekmeği
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı et suyu
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 avuç maydanoz
Kıymalı Tirit tarifi nasıl yapılır?
- Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını ayırarak küp küp doğrayın ve yağlı kağıt üzerine bir tepsiye yerleştirerek 170 derece fırında 12 dakika pişirin.
- Soğanı minik küpler halinde doğrayın ve sıvı yağ koyarak ısıttığınız tavada kavurmaya başlayın.
- Kıymayı da ekleyerek 3-4 dakika kavurun ve ardından domates salçasını ekleyin.
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biberini de ekleyerek karıştırın ve 1-2 dakika daha kavurduktan üzerine 1 bardak su ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alın.
- Servis tabaklarınıza fırında kızarttığınız ekmekleri eşit şekilde dağıtın ve et suyunu kaynatarak bir kepçe yardımıyla üzerlerine dökün.
- Sarımsakları rendeleyerek yoğurtla karıştırın ve servis tabağındaki ekmeklerin üzerine dökün.
- Yoğurdun üzerine de tavada hazırladığınız kıymalı harçtan ekleyin.
- Son olarak maydanozu kıyın ve üzerine serpiştirerek servis edin. Kıymalı tirit hazır, afiyet olsun!