Kıymalı Taze Fasulye Tarifi
Kıymalı Taze Fasulye tarifi: Kıymalı Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Kıymalı Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 50 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kıymalı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Taze fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra ikiye ya da üçe bölün.
- Bir tencereye zeytinyağını alın ve yağ kızdıktan sonra, içerisine küp küp doğradığınız kuru soğanı ilave ederek pembeleşinceye dek kavurun.
- Ardından ince ince doğradığınız sarımsakları ve kıymayı ekleyin, kıymanın rengi dönene dek kavurmaya devam edin.
- Salçayı ilave edin ve yaklaşık 2 dakika daha kavurduktan sonra, küp küp doğradığınız domatesi ekleyin.
- Son olarak taze fasulyeleri ilave edip, kapağı kapalı olarak 5 dakika orta ateşte bırakın. Böylece fasulyeler sularını bırakacaklar ve yumuşayacaklar.
- Sonra sıcak suyu ve baharatları ilave edip, bir taşım daha kaynatın ve kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakın. Piştiğinde ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.
Kıymalı Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Domates salçası yerine 2 adet domates kullanabilirsiniz ya da domates yerine sadece salça kullanabilirsiniz, bu durumda 2 yemek kaşığı salça kullanmalısınız. Pişirme süresini kısaltmak isterseniz, normal tencere yerine düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Bu durumda yaklaşık 15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.