Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Taze Fasulye Tarifi

Kıymalı Taze Fasulye

Kıymalı Taze Fasulye Tarifi

Kıymalı Taze Fasulye tarifi: Kıymalı Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Taze Fasulye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kıymalı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?

  • Taze fasulyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra ikiye ya da üçe bölün.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın ve yağ kızdıktan sonra, içerisine küp küp doğradığınız kuru soğanı ilave ederek pembeleşinceye dek kavurun.
  • Ardından ince ince doğradığınız sarımsakları ve kıymayı ekleyin, kıymanın rengi dönene dek kavurmaya devam edin.
  • Salçayı ilave edin ve yaklaşık 2 dakika daha kavurduktan sonra, küp küp doğradığınız domatesi ekleyin.
  • Son olarak taze fasulyeleri ilave edip, kapağı kapalı olarak 5 dakika orta ateşte bırakın. Böylece fasulyeler sularını bırakacaklar ve yumuşayacaklar.
  • Sonra sıcak suyu ve baharatları ilave edip, bir taşım daha kaynatın ve kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakın. Piştiğinde ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.

Kıymalı Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?

Domates salçası yerine 2 adet domates kullanabilirsiniz ya da domates yerine sadece salça kullanabilirsiniz, bu durumda 2 yemek kaşığı salça kullanmalısınız. Pişirme süresini kısaltmak isterseniz, normal tencere yerine düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Bu durumda yaklaşık 15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025