Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Su Böreği Tarifi

Kıymalı Su Böreği

Kıymalı Su Böreği Tarifi

Kıymalı Su Böreği tarifi: Kıymalı Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Su Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 6 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 200 gram tereyağı (eritilmiş, üzeri için)

İç Harcı İçin:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kıymalı Su Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak derin bir tencereye su koyun ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Bir başka derin bir tencereye de soğuk su hazırlayın.
  • Hamuru için yumurta, sıvı yağ ve tuzu derin bir yoğurma kabına koyup, aldığı kadar unu azar azar ekleyerek, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur olana kadar iyice yoğurun.
  • Hamuru 12 eşit beze haline getirip, nemli bir bezle kapatarak yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine tuzu, karabiberi ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Bu sırada dinlenen hamur bezelerini, tezgahı unlayıp açabildiğiniz kadar ince olacak şekilde açın.
  • Böreği pişireceğiniz tepsinin tabanını eritilmiş tereyağı ile yağlayın ve açtığınız yufkalardan birini pişirmeden, sadece yağlayarak yerleştirin.
  • İkinci yufkayı kaynattığınız tuzlu suyun içerisine atın ve 30 saniye pişirip, dikkatlice soğuk suya aktarın. Soğuk sudan çıkarıp süzdürün ve tepsinin içerisine yerleştirip, eritilmiş tereyağını her yere gelecek şekilde sürün.
  • Yufkalar 6 kat olana kadar aynı işlemi uygulayın.
  • Kıymalı harcı 6 katı yağladıktan sonra her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Kıymanın üzerine yerleştireceğiniz yufkayı, en alt tabandaki gibi pişirmeden yerleştirin ve üzerini yağlayıp diğer yufkaları pişirip, soğutup, yağlayarak yerleştirin.
  • Son hamuru da yerleştirip yağladıktan sonra böreğin üzerine bıçak yardımıyla birkaç çizik atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-45 dakika pişirin.

Kıymalı Su Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Yufkaları pişirdiğiniz kaynar su ve soğuk suyu 2-3 kere değiştirin. Böylece daha kaliteli bir hamur elde etmiş olacaksınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025