Kıymalı Poğaça Tarifi
Kıymalı Poğaça tarifi: Kıymalı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
55 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Kıymalı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4-5 su bardağı un
- 1 adet yumurta beyazı
İç harcı için:
- 100 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Kıymalı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı yapalım. Bir tavaya önce kıymayı alalım ve pişirmeye başlayalım.
- İçerisine ince ince doğradığımız soğanları ilave edelim. Güzelce kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince domates salçasını ilave edip güzelce harmanlayalım ve en son baharatları ilave edip karıştıralım.
- İç harcımız pişince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Poğaça için maya, su, süt, tuz ve şekeri karıştıralım.
- Azar azar unu ve sıvı yağını da ilave edelim ve ele yapışır bir hamur elde edelim.
- Hamurun mayalanması için üzerini streçleyip veya hava almasını engelleyecek bir kapak ya da örtü ile saralım. 40 dakika boyunca mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzdan bezeler elde edelim.
- Bezelerin içlerine iç harcını ilave edelim ve dilediğiniz gibi şeklini verelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
Kıymalı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.