Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Poğaça Tarifi

Kıymalı Poğaça

Kıymalı Poğaça Tarifi

Kıymalı Poğaça tarifi: Kıymalı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta beyazı

İç harcı için:

  • 100 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Kıymalı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı yapalım. Bir tavaya önce kıymayı alalım ve pişirmeye başlayalım.
  • İçerisine ince ince doğradığımız soğanları ilave edelim. Güzelce kavuralım.
  • Soğanlar pembeleşince domates salçasını ilave edip güzelce harmanlayalım ve en son baharatları ilave edip karıştıralım.
  • İç harcımız pişince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Poğaça için maya, su, süt, tuz ve şekeri karıştıralım.
  • Azar azar unu ve sıvı yağını da ilave edelim ve ele yapışır bir hamur elde edelim.
  • Hamurun mayalanması için üzerini streçleyip veya hava almasını engelleyecek bir kapak ya da örtü ile saralım. 40 dakika boyunca mayalanmasını bekleyelim.
  • Mayalanan hamurumuzdan bezeler elde edelim.
  • Bezelerin içlerine iç harcını ilave edelim ve dilediğiniz gibi şeklini verelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Kıymalı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025