Kıymalı Poğaça Tarifi
Kıymalı Poğaça tarifi: Kıymalı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Kıymalı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 paket mayalı poğaça harcı (harcın içinde mahlep var)
- 500 gram buğday unu (5 Su Bardağı)
- 75 mililitre fındık yağı (5 Yemek Kaşığı)
- 75 gram tereyağı (1/3 Su Bardağı)
- 150 mililitre ılık süt (1,5 Çay Bardağı)
- 100-200 mililitre ılık su (1-2 Çay Bardağı
- 2-3 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
Kıymalı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- İç harcını hazırlamak için soğanları küp küp doğrayın. Kıymayla birlikte kavurun ve baharatları ilave edip soğumaya bırakın.
- Hamuru için karıştırma kabına unu eleyin, mayalı poğaça harcını ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- Sonra süt ve yağı ilave edin, yoğurarak yavaş yavaş suyu ekleyin.
- 10 dakika kadar yoğurun, hafif ele yapışan hamurun üzerini örterek 35-40 dakika mayalanmaya bırakın.
- Bu süre sonunda hamuru 20-25 adet bezelere ayırın.
- Her bir bezeyi bastırarak, yuvarlak şekilde açın orta kısmına kıymalı harcı koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
- Tepsiye aldığınız poğaçaların üzerilerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet Olsun.