Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Poğaça Tarifi

Kıymalı Poğaça

Kıymalı Poğaça Tarifi

Kıymalı Poğaça tarifi: Kıymalı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 paket mayalı poğaça harcı (harcın içinde mahlep var)
  • 500 gram buğday unu (5 Su Bardağı)
  • 75 mililitre fındık yağı (5 Yemek Kaşığı)
  • 75 gram tereyağı (1/3 Su Bardağı)
  • 150 mililitre ılık süt (1,5 Çay Bardağı)
  • 100-200 mililitre ılık su (1-2 Çay Bardağı
  • 2-3 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Kıymalı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcını hazırlamak için soğanları küp küp doğrayın. Kıymayla birlikte kavurun ve baharatları ilave edip soğumaya bırakın.
  • Hamuru için karıştırma kabına unu eleyin, mayalı poğaça harcını ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Sonra süt ve yağı ilave edin, yoğurarak yavaş yavaş suyu ekleyin.
  • 10 dakika kadar yoğurun, hafif ele yapışan hamurun üzerini örterek 35-40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Bu süre sonunda hamuru 20-25 adet bezelere ayırın.
  • Her bir bezeyi bastırarak, yuvarlak şekilde açın orta kısmına kıymalı harcı koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
  • Tepsiye aldığınız poğaçaların üzerilerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet Olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025