Kıymalı Pide Tarifi
Kıymalı Pide tarifi: Kıymalı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Kıymalı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
Sürmek İçin:
- 1 adet yumurt sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kıymalı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Toz şeker ve maya yoğurma kabına alınıp suyun yarısı ilave edilerek 2 dakika beklenir.
- Daha sonra, suyun geri kalanı, zeytinyağı, azar azar un (una tuz atılıp karıştırılır) eklenerek hamur ele yapışmayana kadar yoğurulur.
- Hamurun üzeri streç filmle kapatılarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur bir kez daha yoğrulur ve porsiyonlanır.
- Soğan, çekirdekleri çıkarılmış biber ve domates ayrı ayrı mutfak robotunda çekilir. Domatesin suyu süzdürülür.
- Kıyılmış sebzeler, salçalar, ince kıyılmış maydanoz ve tuz kıymaya eklenip karıştırılır.
- Porsiyonlanan hamurlar fırın tepsisine sığacak şekilde unla birlikte merdaneyle açılır. Açarken hamura yapışan unlar temizlenir, yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir.
- Kıymalı iç harç hamurda kenardan pay bırakarak yayılır. Kenarlar kapatılır, uç kısımlar yapılır ve yumurtalı zeytinyağlı karışımdan sürülür.
- 200 derecede önceden ısıtılan fırında alt üst ayarda 15-20 dk kontrollü pişirilir.
- Fırından çıkınca kenarlara fırçayla tereyağ sürülür ve sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.
Kıymalı Pide tarifinin püf noktası nedir?
Kıyma çiğ olarak hazırlanır. Pideler fırına girmeden yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürülür. Çıkınca kenarlara tereyağ sürülür.