Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tarifi

Kıymalı Pide tarifi: Kıymalı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Pide nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya

İç harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet domates püresi
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (dilediğiniz kadar)
  • 1 çay kaşığı kekik (dilediğiniz kadar)
  • 1 çay kaşığı karabiber (dilediğiniz kadar)
  • 1 çay kaşığı tuz (dilediğiniz kadar)

Kıymalı Pide tarifi nasıl yapılır?

  • Önce süt şeker ve mayayı karıştırın. Üzerine su ve sıvı yağı ilave edin.
  • Üzerine kontrollü olarak bir kaç kerede unu ekleyin, en son tuz ekleyin ve yoğurun. Bir saat üzeri kapalı şekilde mayalandırın.
  • Bu sırada içi hazırlayın. Kıymayı püre haline getirdiğiniz soğan, maydonoz, biber, domatesle ve baharatlarla iyice harmanlayın.
  • Bir saatin sonunda hamuru sekiz eş parçaya ayırın. Merdane yardımıyla oval olarak açtığınız pidelerin içine kıymalı harcı yayın.
  • Kenarlarına yumurta ve yağı karıştırın ve kenarlarına sürün.
  • 180 derecede yarım saat kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025