Kıymalı Pide Tarifi
Kıymalı Pide tarifi: Kıymalı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet küçük boy
Kıymalı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet domates püresi
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (dilediğiniz kadar)
- 1 çay kaşığı kekik (dilediğiniz kadar)
- 1 çay kaşığı karabiber (dilediğiniz kadar)
- 1 çay kaşığı tuz (dilediğiniz kadar)
Kıymalı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Önce süt şeker ve mayayı karıştırın. Üzerine su ve sıvı yağı ilave edin.
- Üzerine kontrollü olarak bir kaç kerede unu ekleyin, en son tuz ekleyin ve yoğurun. Bir saat üzeri kapalı şekilde mayalandırın.
- Bu sırada içi hazırlayın. Kıymayı püre haline getirdiğiniz soğan, maydonoz, biber, domatesle ve baharatlarla iyice harmanlayın.
- Bir saatin sonunda hamuru sekiz eş parçaya ayırın. Merdane yardımıyla oval olarak açtığınız pidelerin içine kıymalı harcı yayın.
- Kenarlarına yumurta ve yağı karıştırın ve kenarlarına sürün.
- 180 derecede yarım saat kızarana kadar pişirin. Afiyetler olsun.