Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Pazı Tarifi

Kıymalı Pazı

Kıymalı Pazı Tarifi

Kıymalı Pazı tarifi: Kıymalı Pazı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Pazı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Pazı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 bağ pazı (1 kg yakın)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı iri bulgur (veya pirinç)
  • 2 diş sarımsak

Kıymalı Pazı tarifi nasıl yapılır?

  • Kıyma kavrulur.
  • Yemeklik doğranmış soğan eklenerek kavurmaya devam edilir.
  • Salça ilave edilir, 1-2 dakika kavrulur.
  • Güzelce yıkanmış ve ince doğranmış pazılar ilave edilir. Su eklenir. Karıştırılıp kapak kapalı pişmeye bırakılır.
  • Pazı küçülüp su kaynamaya yaklaşınca bulgur ve ezilmiş sarımsak ilave edilir. Kapak kapalı pişmeye bırakılır.
  • Üzerine bol pul biberle afiyetle yenir.

Kıymalı Pazı tarifinin püf noktası nedir?

Zeytinyağlı yapacağım zaman pazının önce sapını kavuruyorum. Her şey pişince yaprakları ekleyip, azıcık pişirip kapatıyorum. Kıymalı yapınca böyle ölmesi daha çok hoşuma gidiyor, tam ıspanak yemeği gibi oluyor. Eğer daha diri seviyorsanız sap ve yaprakları farklı zamanlarda pişirmelisiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025