Kıymalı Patlıcanlı Cevizli Börek Tarifi
Kıymalı Patlıcanlı Cevizli Börek tarifi: Kıymalı Patlıcanlı Cevizli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Patlıcanlı Cevizli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kıymalı Patlıcanlı Cevizli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 6 adet yufka
- 6 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 2 adet soğan
- 3 adet kıl biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1-2 adet ceviz içi
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
Kıymalı harç için:
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Sosu için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı haşhaş (veya susam)
Kıymalı Patlıcanlı Cevizli Börek tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce patlıcanların kabuklarını soyup tuzlu suda yarım saat bekletin.
- İç malzemesi için kıyılmış soğanı sıvı yağ da soteleyin ve küp doğranmış kapya biberi ve kıl biberi de ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin.
- Daha sonra rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip kavurma işlemini birkaç dakika daha yapın. En son rendelenmiş patlıcanları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
- Ilındıktan sonrada cevizleri ekleyin. Kıymayı ve doğranmış soğanı tavaya koyup kavuruyoruz. Biber salçasını da ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz.
- En son tuz ve baharatlarını ekleyip, patlıcanlı harca katıp karıştırıyoruz.
- Sosu için bir kapta sıcak su ile zeytinyağı karıştırın. Yufkanın her tarafına harçtan sürüp 4 eşit parçaya kesin. İç malzemeyi ekleyip sarın. (2-3 saat dolapta bekletin). Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.