Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi
Kıymalı Patlıcan Yemeği tarifi: Kıymalı Patlıcan Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Patlıcan Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Kıymalı Patlıcan Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet patlıcan (büyük boy)
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan (büyük boy)
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 3 adet yeşil sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/6 adet limon rendesi (arzuya göre)
- 1 avuç maydanoz (ayıklanmış)
Kıymalı Patlıcan Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun ve dik olarak yarıya kesin ve işaret parmağınız boyutunda şeritlere ayırın. Tuzlu bir suda 30 dakika kadar bekletin.
- Bu sırada zeytinyağından biraz tencereye alarak ısıtın ve kıymaları ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Kıymaları 5-6 dakika orta-yüksek ateşte soteleyin ardından orta ateşte küp küp doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyin.
- Patlıcanlarını suyunu iyice süzün ve hafifçe elinizle sıkarak içine çektiği suyu da sıkın. Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra üzerine ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
- 5 dakika sonra küp doğranmış biber ve domatesi de ekleyin ve karıştırın.
- Salça, su ve zeytinyağını bir kasede karıştırın ve tencereye ekleyin.
- Güzelce karıştırın ve tüm baharatlarını ekleyin. Şekeri üzerine serpiştirin. Limon rendesini de ekleyin.
- Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 30-35 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Altını kapattıktan sonra bir süre dinlendirin. Servis etmeden ince kıyılmış maydanozları üzerine serpiştirin. Afiyet olsun!