Kıymalı Patatesli Börek Tarifi
Kıymalı Patatesli Börek tarifi: Kıymalı Patatesli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Patatesli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
32 adet
Kıymalı Patatesli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yufka
- 6 adet patates (Orta boy)
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet kuru soğan
- 300 gram kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber (Çekilmiş)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 100 ml. maden suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam çörek otu
- 1 tutam susam
Kıymalı Patatesli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Patatesler haşlanıp küçük doğranır. Ayçiçek yağında soğan, kıyma sotelenip patatesler eklenir. Tuz ve baharat ilavesinden sonra soğumaya bırakılır.
- Tereyağ eritilip ayçiçek yağı, maden suyu ve tuz eklenerek sos hazırlanır.
- Yufka üçgen şeklinde sekiz eşit parçaya bölünür. Her parçaya sos sürülür, geniş kısmına iç malzemesi konup sarılır. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlem tekrar edilir.
- Börekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilip yumurta sarısı sürülür. Çörek otu ve susam serpilir. 200 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilık servis edilir.
Kıymalı Patatesli Börek tarifinin püf noktası nedir?
Sos artarsa börekler sosa batırılıp daha sonra yumurta sarısı sürülebilir. 200 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.