Kıymalı Patatesli Börek Tarifi
Kıymalı Patatesli Börek tarifi: Kıymalı Patatesli Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Patatesli Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
32 adet
Kıymalı Patatesli Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
Sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı (50 gram)
- 1/4 su bardağı ayçiçek yağı (50 ml)
- 1/2 su bardağı maden suyu (100 ml)
- 1 tepeleme yemek kaşığı un (20 gram)
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası (15 gram)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi (10 ml)
- 1/2 çay kaşığı tuz
İç için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tane karabiber (çekilmiş)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Kıymalı Patatesli Börek tarifi nasıl yapılır?
- Isınan tavada zeytinyağı ile kıyma, tuz ve karabiberle sotelenir. Sırasıyla soğan ve küçük küpler halinde kesilmiş patates sotelenir. Toz kırmızı biber ve tercih edilen baharatlar eklenir. Soğutulur.
- Tereyağı eritilir soğutulur. Kalan sos malzemeleri ile pürüzsüz karıştırılır.
- Bir kat yufka serilir. Fırçayla sos gezdirilir. İkinci yufka serilir. Yine sos gezdirilir. Yufka önce dört parçaya kesilir.
- Sonra her parça dört tane olacak şekilde kesilerek 16 üçgen parça elde edilir.
- Geniş tarafın kenarına iç malzeme yerleştirilir. Yanlar kapatılarak sarılır. Diğer yufkalar için de aynı işlemler yapılır.
- Pişirme kağıdı serili iki fırın tepsisine börekler yerleştirilir.
- Yumurta sarısı ve ay çiçek yağı çırpılarak fırçayla böreklerin üzerine sürülür. Susam serpilir.
- Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ısıtılan fırında 27-30 dakika pişirilir. Ilınınca servis edilir. Afiyet olsun.
Kıymalı Patatesli Börek tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.