Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Nohut Yemeği Tarifi

Kıymalı Nohut Yemeği

Kıymalı Nohut Yemeği Tarifi

Kıymalı Nohut Yemeği tarifi: Kıymalı Nohut Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Nohut Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Nohut Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates konservesi (püre veya taze de olabilir)
  • 2 bardak su (400 ml)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kıymalı Nohut Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Sabah ılık suyla ıslattığınız nohutların suyunu süzün, tencere alın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekledikten sonra haşlamaya bırakın. Yaklaşık 30 dakika bu şekilde haşlayın.
  • Nohutların pişmesine yakın tereyağını ve zeytinyağını ısıttığınız tencereye kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın ve onları da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Kıyma suyunu saldıktan sonra salçayı ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika da bu şekilde kavurun. Ardından domates konservesini üzerine ekleyin.
  • Haşlanmış nohutları kıymanın üzerine ekleyin, baharatlarını ve 2 bardak suyu ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar pişmeye bırakın. Sıcakken afiyetle tüketin.

Kıymalı Nohut Yemeği tarifinin püf noktası nedir?

Nohutları ıslatırken dilerseniz 1 yemek kaşığı kefir veya karbonat ekleyerek sonrasında sindirimi daha kolay olacak hale getirebilirsiniz. Acısını ve salçasını artırabilir, arzuya göre çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025