Kıymalı Nohut Yemeği Tarifi
Kıymalı Nohut Yemeği tarifi: Kıymalı Nohut Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Nohut Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Kıymalı Nohut Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram nohut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates konservesi (püre veya taze de olabilir)
- 2 bardak su (400 ml)
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Kıymalı Nohut Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Sabah ılık suyla ıslattığınız nohutların suyunu süzün, tencere alın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekledikten sonra haşlamaya bırakın. Yaklaşık 30 dakika bu şekilde haşlayın.
- Nohutların pişmesine yakın tereyağını ve zeytinyağını ısıttığınız tencereye kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın ve onları da ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Kıyma suyunu saldıktan sonra salçayı ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika da bu şekilde kavurun. Ardından domates konservesini üzerine ekleyin.
- Haşlanmış nohutları kıymanın üzerine ekleyin, baharatlarını ve 2 bardak suyu ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar pişmeye bırakın. Sıcakken afiyetle tüketin.
Kıymalı Nohut Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Nohutları ıslatırken dilerseniz 1 yemek kaşığı kefir veya karbonat ekleyerek sonrasında sindirimi daha kolay olacak hale getirebilirsiniz. Acısını ve salçasını artırabilir, arzuya göre çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz.