Kıymalı Milföy Ruloları Tarifi
Kıymalı Milföy Ruloları tarifi: Kıymalı Milföy Ruloları için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Milföy Ruloları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Kıymalı Milföy Ruloları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı süt
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 10 dal iri doğranmış maydanoz
- 10 adet milföy hamuru
Üzeri için:
Kıymalı Milföy Ruloları tarifi nasıl yapılır?
- Kıyma, süt, yenibahar, kimyon, tuz, karabiber ve iri doğranmış maydanozu robota alın ve 5 saniye tüm malzemeyi çekin.
- Kıymayı on eşit parçaya bölüp baton sucuk şeklinde köfteler hazırlayın.
- Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföylerin orta kısımlarına hazırladığınız köfteleri yerleştirin. Milföyleri sıkıca sarın.
- Sardığınız hamurları, kenarlarına çırpılmış yumurta sürüp hamurların açılmasını engellemek için yapıştırın.
- Üzerlerine kalan yumurtayı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak bekletmeden servis edin.
Kıymalı Milföy Ruloları tarifinin püf noktası nedir?
Milföy ruloları sıkıca sarılmalı, kıyma pişip yağı azaldığında milföy hamurları içerisinde küçük kalmamalı.