Kıymalı Milföy Çanakları Tarifi
Kıymalı Milföy Çanakları tarifi: Kıymalı Milföy Çanakları için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Milföy Çanakları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Kıymalı Milföy Çanakları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram orta yağlı dana kıyma
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 6 adet milföy hamuru
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı (kenarlarına sürmek için)
- 2 adet yumurta sarısı (üzerlerine kırmak için/isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Kıymalı Milföy Çanakları tarifi nasıl yapılır?
- Kıymalı harcı pişirmek için bir tavaya sıvıyağ alın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ve küçük küçük doğranmış biberleri ekleyip orta ısıda soğanlar ve biberler yumuşayana dek kavurun.
- Kıymayı da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın ve kavurmaya devam edin. Biber salçasını,tuzu,pulbiberi de ekleyip iyice karıştırın ve harmanlayın, pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Tek tek metal muffin kaplarınızın içini sıvıyağ ile yağlayın. Milföy hamurlarını tek tek bu kapların içine koyun.
- Milföylerin kenarlarını yüksek bırakın ve ortalarını kalıba iyice yerleştirip çatalla ortalarına delikler açın.
- İçlerine kıymalı harcı doldurun. İsteğe bağlı üzerine yumurta kırın ya da kaşar peyniri rendesi serpiştirin veya sade bırakın.
- Milföy hamurunun yüksekte kalan görünen kısımlarına fırında kızarmaları için yumurta sarısı sürün. 170 derece fırında yaklaşık 25 dk üzerindeki yumurtalar pişene ve kaşar peyniri eriyene dek pişirin.
- Ilıyınca milföy çanaklarını tek tek servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Kıymalı Milföy Çanakları tarifi için servis önerisi
İsteğe bağlı domates dilimleri ve maydanoz ile süsleyip servis edebilirsinz.