Kıymalı Mantı Tarifi
Kıymalı Mantı tarifi: Kıymalı Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Kıymalı Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı kekik
Kıymalı Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri karıştırıp hamuru hazırlayalım. Hamuru yoğurup 15 dakika dinlendirelim.
- İç harcını yaparken kıymayı kaba alalım. 1 soğanı rendeleyelim. Baharatlarını ekleyip karıştıralım.
- Hamuru iki eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla ince olcak şekilde açalım. Ufak kare parçalara ayıralım. İçine kıyma koyup kapatalım. Mantılar yapışmasın diye üzerlerine biraz un serpebilirsiniz.
- Suyu ocağa alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra 15 dakika pişirelim.
- Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Üzerine pul biberle birlikte tereyağını eritelim ve yoğurdun üstüne dökelim.nAfiyet olsun.