Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Mantı Tarifi

Kıymalı Mantı

Kıymalı Mantı Tarifi

Kıymalı Mantı tarifi: Kıymalı Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik

Kıymalı Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri karıştırıp hamuru hazırlayalım. Hamuru yoğurup 15 dakika dinlendirelim.
  • İç harcını yaparken kıymayı kaba alalım. 1 soğanı rendeleyelim. Baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  • Hamuru iki eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla ince olcak şekilde açalım. Ufak kare parçalara ayıralım. İçine kıyma koyup kapatalım. Mantılar yapışmasın diye üzerlerine biraz un serpebilirsiniz.
  • Suyu ocağa alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra 15 dakika pişirelim.
  • Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Üzerine pul biberle birlikte tereyağını eritelim ve yoğurdun üstüne dökelim.nAfiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025