Kıymalı Makarna Tarifi
Kıymalı Makarna tarifi: Kıymalı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kıymalı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket Spagetti Makarna (250 g)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates püresi (200 ml)
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz acı biber (arzuya göre)
- 1 adet defne yaprağı
- 2 kepçe makarnanın haşlama suyu
Kıymalı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Kıymalı sos için geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve ısındıktan sonra kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın. Kıyma renk alınca mümkün olduğunda küçük küpler halinde doğradığını soğanı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin.
- 3-4 dakika sonra domates salçasını ekleyin ve kıymayla bütünleşene dek karıştırın. 1-2 dakika bu şekilde pişirin.
- Ardından domates püresini, sıcak suyu, baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın. Son olarak defne yaprağını da ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşe 10 dakika pişmeye bırakın.
- Sos pişerken spagetti makarnayı paketi üzerinde belirtilen yönlendirmelere göre haşlayın. Haşlama suyunda tercihen 1 silme tatlı kaşığı tuz kullanın. Haşlama suyundan 2 kepçe alarak sosa eklemek üzere kenara ayırın.
- Sosun kıvamını kontrol ettikten sonra ayırmış olduğunuz 2 kepçe haşlama suyunu ekleyin, hafifçe karıştırın.
- Haşlayıp süzmüş olduğunuz spagetti makarnayı sosun içerisine alıp güzelce karıştırın. Tavayı ileri geri hareket ettirerek sosa daha iyi bulanmasını sağlayabilirsiniz. Sos ve makarna birleşene dek dikkatlice karıştırarak pişirmeniz yeterli olacaktır.
- İsteğe göre üzerine olgunlaşmış peynir rendeleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun!