Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Lazanya Tarifi

Kıymalı Lazanya

Kıymalı Lazanya Tarifi

Kıymalı Lazanya tarifi: Kıymalı Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Lazanya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram kıyma (az yağlı)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 çay kaşığı (silme) tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 12 adet lazanya yaprağı
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı (silme) karabiber

Kıymalı Lazanya tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Tavaya zeytinyağını koyup ince ince yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Soğanlar hafif ölünce kıymasını ekleyip kıyma pişene kadar kavuruyoruz.
  • Rendelediğimiz domates ve sarımsağı ekleyip biraz daha pişiriyoruz.nSalça ve sıcak suyunu da ekledikten sonra tuzunu da ekleyip kapağını kapatıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Kıymalı harcın biraz sulu olması gerekiyor su miktarını artırıp yada azaltabilirsiniz.
  • Beşamel sos için tereyağını eritiyoruz tavada sonra ununu ekliyoruz. Un miktarı çok dolu dolu 3 kaşık olmayacak, normal kaşık miktarında olacak.
  • Unun beyaz rengi hafif gidene kadar kavuruyoruz sonra azar azar sütünü ilave ediyoruz. Topaklanmaması için sütü eklerken unu da karıştırmaya devam ediyoruz.
  • En son tuz ve karabiberini de ekleyip karışım kaynayınca altını kapatıyoruz.
  • Yağladığımız borcama 3 adet lazanyayı dizip önce başemel sostan sonra kıymalı harçtan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. Diğer katlarında da aynı şekilde yapıyoruz. En son beşamel sos koyuyoruz.
  • Bu şekilde 15 dakika bekletip lazanyaların karışımı çekmesini bekliyoruz . Karışımı her yerine sürmemiz önemli yoksa kuru kalır lazanyalar.
  • Üzerine kaşar peyniri rendeleyip 180 derecede kaşarlar kızarana kadar fırında bekletiyoruz .

Kıymalı Lazanya tarifinin püf noktası nedir?

Beşamel sos fazla olunca daha lezzetli oluyor .

Kıymalı Lazanya tarifi için servis önerisi

Lazanya çok doyurucu bir yemek olduğu için ben yanına Haydari / turşu / fırında soslu patates ile servis ediyorum. İnanın çorba bile fazla geliyor Lazanya yiyince. :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025