Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Lahana Yemeği Tarifi

Kıymalı Lahana Yemeği

Kıymalı Lahana Yemeği Tarifi

Kıymalı Lahana Yemeği tarifi: Kıymalı Lahana Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Lahana Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Lahana Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gram lahana
  • 1 bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Kıymalı Lahana Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağıyla tereyağını ısıttığınız tencereye kıymaları ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Kıymaları kavururken sularını saldıktan sonra salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Bu sırada lahanaları ince ince doğrayın. Ne kadar ince doğrarsanız o kadar kolay pişecektir.
  • Kıymaların üzerine lahanaları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Lahanalar transparanlaşmaya başladıktan sonra üzerine suyu ve baharatları ilave edip güzelce karıştırın.
  • 40-45 dakika kadar kıymalı lahanayı pişmeye bırakın. Ara ara karıştırarak suyunu kontrol edin. Lahanalar dişe gelmediğinde ve iyice yumuşadığında ocaktan alın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Kıymalı Lahana Yemeği tarifinin püf noktası nedir?

Eğer lahanalarınızın güzelce pişmesini istiyorsanız pişirmeden önce ince ince kıyıp 1 yemek kaşığı tuzla beraber bir kase içinde bekletin ve ardından lahanaları ovun. Böylece suyunu salıp yumuşayacak ve daha kolay pişecektir. Eğer tuzla ovarsanız yemeğe tuz koymayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025