Kıymalı Lahana Sarması Tarifi
Kıymalı Lahana Sarması tarifi: Kıymalı Lahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Lahana Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kıymalı Lahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 1 adet kuru soğan
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet küçük boy domates
- 0.33 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 0.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 0.5 çay bardağı zeytinyağı
Kıymalı Lahana Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Lahana yapraklarının kalın damarlarını bir bıçak yardımıyla kesip çıkardıktan sonra kaynar suda yaklaşık 3 dakika kadar haşlayın, sonrasında süzün.
- Küçük küçük doğranmış soğanları, kıymayı, pirinci, domates ve salçayı, maydanozu ve diğer tüm baharatları karıştırarak iç harcınızı hazırlayın.
- Haşlanmış lahana yapraklarının damarlarının olduğu kısım içe gelecek şekilde sarmaları sarın.
- Tencereye dizin, ardından zeytinyağı ve yarım su bardağı suyu sarmaların üzerine ekleyin. Kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun :)
Kıymalı Lahana Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Lahanaların damarlarının olduğu kısım içe gelecek şekilde pişirin. Arzuya göre tencerenin en altına, lahana sarmalarını koymadan önce maydanoz sapı yerleştirirseniz, yemeğinize ayrı bir aroma verecektir.
Kıymalı Lahana Sarması tarifi için servis önerisi
Sarmaların üzerine sarımsaklı yoğurt ya da limon suyu kullanabilirsiniz.