Kıymalı Krep Sarma Tarifi
Kıymalı Krep Sarma tarifi: Kıymalı Krep Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Krep Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Kıymalı Krep Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Harcı için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet rendelenmiş domates
- 3-4 dal kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
Krep için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı (2 parmak eksik) un
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için:
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)
Kıymalı Krep Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harç hazırlanır. Tavaya yağlar alınır ve minik doğranmış soğanlar az tuzla sotelenir. Pembeleşince kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur.
- Rengi dönünce pişmeye yakın domates rendesi ve salçalar ilave edilir. 5 dakika sonra maydanoz, kalan tuz ve baharatlar ilave edilir, karıştırılıp kapatılır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Krep için yumurta sütle çırpılır. Su ve sıvı yağ ilave edilir. Un ve tuz da eklenir. Sıvı bir kıvam elde edilir. Yapışmaz bir tava ısıtılır. Krep harcından 1-1,5 kepçe aktarılır. Tavaya yayılır. Kepçenizin boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.
- Piştiğinde diğer yönü çevrilir. Hafif kızarınca alınır. Diğerleri de aynı şekilde pişirilir. Bu miktardan 7 adet krep elde ettim.
- Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir, un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve sürekli çırpılır. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır.
- Krebin içine kıymalı harçtan koyulur, üzerine biraz kaşar peyniri eklenir. Kenarları içine katlanarak rulo yapılır. Hepsi aynı şekilde sarılır.
- Fırın kabı biraz yağlanır. Krepler oraya dizilir. Üzerlerine beşamel sos gezdirilir. Kaşar peyniri serpiştirilir. Yeşil biber ve domatesle süslenir.
- Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.