Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Krep Sarma Tarifi

Kıymalı Krep Sarma

Kıymalı Krep Sarma Tarifi

Kıymalı Krep Sarma tarifi: Kıymalı Krep Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Krep Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Krep Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 3-4 dal kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon

Krep için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı (2 parmak eksik) un
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)

Kıymalı Krep Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle iç harç hazırlanır. Tavaya yağlar alınır ve minik doğranmış soğanlar az tuzla sotelenir. Pembeleşince kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur.
  • Rengi dönünce pişmeye yakın domates rendesi ve salçalar ilave edilir. 5 dakika sonra maydanoz, kalan tuz ve baharatlar ilave edilir, karıştırılıp kapatılır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
  • Krep için yumurta sütle çırpılır. Su ve sıvı yağ ilave edilir. Un ve tuz da eklenir. Sıvı bir kıvam elde edilir. Yapışmaz bir tava ısıtılır. Krep harcından 1-1,5 kepçe aktarılır. Tavaya yayılır. Kepçenizin boyutuna göre ayarlayabilirsiniz.
  • Piştiğinde diğer yönü çevrilir. Hafif kızarınca alınır. Diğerleri de aynı şekilde pişirilir. Bu miktardan 7 adet krep elde ettim.
  • Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir, un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve sürekli çırpılır. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır.
  • Krebin içine kıymalı harçtan koyulur, üzerine biraz kaşar peyniri eklenir. Kenarları içine katlanarak rulo yapılır. Hepsi aynı şekilde sarılır.
  • Fırın kabı biraz yağlanır. Krepler oraya dizilir. Üzerlerine beşamel sos gezdirilir. Kaşar peyniri serpiştirilir. Yeşil biber ve domatesle süslenir.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025