Kıymalı Krep Lazanya Tarifi
Kıymalı Krep Lazanya tarifi: Kıymalı Krep Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Krep Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kıymalı Krep Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 6-7 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
İçi İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 500 gram kıyma
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Beşamel İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri ve Arası İçin:
- 1-2 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Kıymalı Krep Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak krep hamurunu yapmak için yumurta, süt ve suyu kabımıza alıp iyice çırpıyoruz. Daha sonra un ilave ediyoruz.
- Son olarak tuz, kabartma tozu ve sıvı yağı ekleyerek iyice çırpıyoruz.
- Krep tavasında krepleri pişirip bir kenara alıyoruz.
- İç harcını yapmak için yağı tavaya alıyoruz ve soğanı ilave edip kavuruyoruz. Kıymayı ekliyoruz.
- Kıyma da iyice kavrulunca salçayı ve ardından domatesi ekliyoruz. Suyunu da ekleyip kapağı kapalı 10 dakika pişiriyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Tereyağını eritiyoruz, unu ilave ederek iyice kavuruyoruz. Kavrulan una, sütü yavaş yavaş ilave ederken karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak tuz ve karabiberi ekliyoruz.
- Fırın kalıbının tabanına bir miktar iç harçtan koyuyoruz ve sonra üzerine krep seriyoruz. Serdiğimiz krebin üzerine tekrar iç harç ve rendelenmiş kaşar peyniri serip katları böylece tamamlıyoruz.
- İki katta bir beşamel sos sürüyoruz ve son olarak kalan beşamel sosu, son katın üzerine yayıyoruz. Lazanyayı fırınlamadan önce rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kıymalı Krep Lazanya tarifinin püf noktası nedir?
Krep hamuruna yağ eklediğimiz için tavayı her seferinde yağlamanıza gerek yok.