Kıymalı Krep Börek Tarifi
Kıymalı Krep Börek tarifi: Kıymalı Krep Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Krep Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kıymalı Krep Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krep için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı harç için:
- 350 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirmek için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymalı Krep Börek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içine yumurtaları kırın.
- Hafifçe çırpın ve üzerine sütü ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Ardından unu eleyerek sıvı malzemelerin üzerine ilave edin ve içinde unun topaklanmamasına özen gösterek güzelce çırpın.
- Kabın üzerini streç filme kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
- Bu sırada iç malzemelerini hazırlayın. Orta boy bir tavanın içerisine zeytinyağını ve kıymayı aktarın.
- Orta ateşte kavurmaya başlayın. Kavrulan kıymanın içine salça, baharat ve tuzu da ilave ederek birkaç dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın.
- İnce bir tavayı hafifçe yağlayın ve krepleri bir kepçe yardımıyla dökün. Arkalı önlü pişirin.
- Kreplerin içerisine kıymalı harcı ortalayarak koyun. Kenarlardan, üst ve alt kısmından içe kıvırarak katlayın.
- Bir tavanın içerisine tereyağı ve zeytinyağını alarak biraz kızdırın.
- Krepleri arkalı önlü kızartın ve servis edin. Afiyet olsun.
Kıymalı Krep Börek tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine peynir serpebilir ya da yoğurtla servis edebilirsiniz.