Kıymalı Kremalı Makarna Tarifi
Kıymalı Kremalı Makarna tarifi: Kıymalı Kremalı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Kremalı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kıymalı Kremalı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 1/2 paket Barilla Kalın Tortiglioni (ya da boru makarna)
- 1 litre su
- 2 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet domates
- 1 paket krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
Kıymalı Kremalı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir tencereye suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra tuzu ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın. Sonra makarnayı ekleyin. Ortalama 8-10 dakika makarnayı haşlayın. Ardından tencereyi ocaktan alıp, makarnaları süzün.
- Ayrı bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve içerisine ince ince doğranan soğan ve sarımsakları ilave edin, pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma pişmesine yakın havuçları rendeleyip ekleyin. Ardından da küçük doğranan domatesi ilave edip pişirin.
- Pişen kıymalı sos içerisine baharatları ve tuzu ekleyin. Tencereyi ocaktan almadan kremayı da ekleyip ortalama 5-6 dakika kısık ateşte bekletin ki krema sosla bütünleşsin.
- Pişen sosa son olarak önceden haşlanan makarnayı da ilave edin ve 3 dakika kadar yavaş yavaş karıştırın, sos ve makarna birbirine iyice geçsin.
- Kıymalı kremalı makarna servis edilmeye hazır. Afiyet olsun.
Kıymalı Kremalı Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Dilediğiniz makarnayı tarifte kullanabilirsiniz. Damak tadınıza göre baharat oranlarını azaltıp fazlalaştırabilirsiniz. Dilerseniz farklı bir aroma için sos içerisine bir tutam tarçın ve ceviz de ilave edebilirsiniz. Makarnanın üzerine servis ederken, taze yeşillikler (nane, soğan, maydanoz, dereotu...) veya rendelenmiş parmesan peyniri kullanabilirsiniz.