Kıymalı Kol Böreği Tarifi
Kıymalı Kol Böreği tarifi: Kıymalı Kol Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Kol Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
90 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Kıymalı Kol Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi için:
- 400 gram az yağlı kıyma
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 3 su bardağı baklavalık un
- 1/2 tatlı kaşığı toz maya
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Kıymalı Kol Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerini yoğurma kabına alın ve yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Gerekirse bir miktar daha un ekleyin. 4 eşit bezeye ayırın ve üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.
- Kıyma ve yağı tavaya alıp eze eze sotelemeye başlayın. Soğanı ekleyip solana kadar sotelemeye devam edin. Tuz, karabiberi ekleyin ve karıştırıp soğuması için kenara alın.
- Bezeleri unlu tezgahta her birini açabildiğiniz kadar ince açın. Eritilmiş tereyağını fırça ile sürün ve harçtan yayın. Rulo şeklinde sarın ve yağlanmış tepsiye sarmal şeklinde yan yana dizin.
- Üzerlerine tekrardan tereyağı sürün ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Kıymalı Kol Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru açarken aralarına eritilmiş yağ sürerek elinizle hafif şekilde gerdirerek açınız.