Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Kır Pidesi Tarifi

Kıymalı Kır Pidesi

Kıymalı Kır Pidesi Tarifi

Kıymalı Kır Pidesi tarifi: Kıymalı Kır Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Kır Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Kır Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

İç harcı için:

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet büyük boy yeşil biber
  • 1 tutam tuz (dilediğiniz kadar)
  • 1 tutam baharat karışımı (dilediğinizden, dilediğiniz kadar)

Kıymalı Kır Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve elimizle güzelce karıştıralım.
  • Ardından az az unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  • Üzerini kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım. Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
  • Kıymayı yoğurma kabına alalım. Soğanı, biberi robottan geçirelim ve kıymaya ekleyelim tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyelim.
  • Ben kırmızı toz biber, kekik ve tuz kullandım. Güzelce harmanlayıp yoğuralım. Kenarda hamuru beklesin.
  • Hamur mayalandığında uygun bir zemine alalım ve 4 eşit beze elde edelim.
  • Sonrasında oklava ile tek tek açarak kıyma harcından ekleyip yanlardan kapatalım. Şekillendirme aşamasını sola kaydırarak izleyebilirsiniz.
  • Tümünü bu şekilde şekillendirip fırın tepsisine yan yana alalım.
  • Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı hazırlayıp üzerilerine bir fırça ile sürelim.
  • Son olarak 175 derece alt üst ayar fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
  • Dilerseniz fırından çıkardıktan sonra üzerilerine tereyağı sürebilirsiniz.

Kıymalı Kır Pidesi tarifinin püf noktası nedir?

Fırından aldıktan sonra üzerilerine tereyağı gezdirelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025