Kıymalı Kır Pidesi Tarifi
Kıymalı Kır Pidesi tarifi: Kıymalı Kır Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Kır Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet büyük boy
Kıymalı Kır Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İç harcı için:
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet büyük boy yeşil biber
- 1 tutam tuz (dilediğiniz kadar)
- 1 tutam baharat karışımı (dilediğinizden, dilediğiniz kadar)
Kıymalı Kır Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve elimizle güzelce karıştıralım.
- Ardından az az unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Üzerini kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım. Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
- Kıymayı yoğurma kabına alalım. Soğanı, biberi robottan geçirelim ve kıymaya ekleyelim tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyelim.
- Ben kırmızı toz biber, kekik ve tuz kullandım. Güzelce harmanlayıp yoğuralım. Kenarda hamuru beklesin.
- Hamur mayalandığında uygun bir zemine alalım ve 4 eşit beze elde edelim.
- Sonrasında oklava ile tek tek açarak kıyma harcından ekleyip yanlardan kapatalım. Şekillendirme aşamasını sola kaydırarak izleyebilirsiniz.
- Tümünü bu şekilde şekillendirip fırın tepsisine yan yana alalım.
- Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı hazırlayıp üzerilerine bir fırça ile sürelim.
- Son olarak 175 derece alt üst ayar fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.
- Dilerseniz fırından çıkardıktan sonra üzerilerine tereyağı sürebilirsiniz.
Kıymalı Kır Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
Fırından aldıktan sonra üzerilerine tereyağı gezdirelim.