Kıymalı Kaşarlı Baton Ekmek Tarifi
Kıymalı Kaşarlı Baton Ekmek tarifi: Kıymalı Kaşarlı Baton Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Kaşarlı Baton Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Kıymalı Kaşarlı Baton Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet arpacık soğan (ince doğranmış)
- 100 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates (rendelenmiş)
- 1 tutam maydanoz
- 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 2 adet hazır ekmek hamuru
- 50 gram kaşar peyniri (üzeri için, ince rendelenmiş)
Kıymalı Kaşarlı Baton Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını ısınmış tavaya ilave edin.
- Arpacık soğanları hafifçe kavurun.
- Kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp, geri çekinceye kadar pişirin. Baharatları ilave edin.
- Domates salçası ve domates rendesini ilave edip, fazla suyu çektirene kadar pişirin. En son maydanozu ilave edin.
- Harcı ocaktan alın ve soğutun.
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- 26 cm'lik baton kek kalıbınızı yağlayın. Fırından aldığınız ekmek hamurunu 10-15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
- Yaklaşık 120'şer gramlık bezeler halinde ekmek hamurunu kopartın ve kenarlarından çekiştirerek yuvarlayın.
- Tam ortasına hazırladığınız harcı yerleştirin.
- 2 kat aynı şekilde devam edin ve kek kalıbınız dolana, hamur bitene kadar kat kat dizerek yerleştirin.
- Üzerine kaşar peynirini ilave edin ve 25-30 dakika kadar kontrol ederek pişirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Kıymalı Kaşarlı Baton Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Kıymalı harcı soğumadan kaşar peyniriyle karıştırmayın.