Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Karnabahar Tarifi

Kıymalı Karnabahar

Kıymalı Karnabahar Tarifi

Kıymalı Karnabahar tarifi: Kıymalı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Karnabahar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram kuzu kıyma
  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  • Zeytinyağı ile kıyma hafif sotelenir.
  • Salçası, domates sosu eklenir. (Fazla kavrulmadı.)
  • İyice yıkanmış, sirkeli suda beklemiş, çiçekleri fazla dağıtılmamış karnabaharlar eklenir.
  • Soğan bütün olarak eklenir. (Bu kısımda biraz damak tadı)
  • Suyu da eklenerek ağzı kapalı, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Kapatmaya yakın tuzu serpilir. Yaklaşık 5 dakika kadarda bu şekilde pişirilir.
  • Altı kapatılıp, dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025