Kıymalı Karnabahar Tarifi
Kıymalı Karnabahar tarifi: Kıymalı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 tabaklık
Kıymalı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 200 gram kıyma
- 0.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabahar ayıklanıp yıkanır. Gazı çıksın diye biraz kaynar suda pişirilir. Bu sırada diğer taraftan kuru soğan küp küp doğranıp tencereye konulur ve üzerine sıvı yağ eklenip kavrulur.
- Kavrulan soğanlara salça eklenip kokusu çıkana kadar pişirilir.Biraz sıcak su biraz da tuz eklenip karıştırılır ve 2-3 dakika daha pişirilip altı kapatılır.
- Orta pişmiş karnabaharların suyu süzülür .Daha sonra pişen kıymalı harç karnabaharın üzerine eşit şekilde dağıtılır.
- Üstünü biraz geçgene kadar sıcak su ekleyip biraz daha pişirilir. Pişen karnabaharların altı kapatılır. Sıcak olarak servis edilir. Afiyetler olsun!
Kıymalı Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Haşlama sırasında karnabaharın gereğinden fazla haşlanmaması gerekir,yoksa kıyma ile pişirilirken fazla dağılabilir.
Kıymalı Karnabahar tarifi için servis önerisi
Sıcak şekilde hemen servis edilebilir