Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Karnabahar Tarifi

Kıymalı Karnabahar

Kıymalı Karnabahar Tarifi

Kıymalı Karnabahar tarifi: Kıymalı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Karnabahar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy karnabahar
  • 2 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kıymalı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları küp küp doğrayalım ve  sıvı yağ ile kavuralım.
  • Kavrulan soğana kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Kıymada kavrulunca salçayı ekleyelim.
  • Yanmaması için göz kararı su ilave edelim , çok olmamasına dikkat edelim.
  • Son olarak tuz karabiberi ekleyip kısık ateşte biraz daha pişirip altını kapatalım.
  • Ayrı bir tencereye karnabaharları dizelim ve üzerine hazırladığımız karışımı dökelim.
  • En son olarak biraz su ilave edip ocağa alalım ve karnabaharlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Piştiğinde ocaktan alıp servis edelim. Afiyet olsun.

Kıymalı Karnabahar tarifi için servis önerisi

Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025