Kıymalı Karnabahar Tarifi
Kıymalı Karnabahar tarifi: Kıymalı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kıymalı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy karnabahar
- 2 adet soğan
- 200 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kıymalı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları küp küp doğrayalım ve sıvı yağ ile kavuralım.
- Kavrulan soğana kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Kıymada kavrulunca salçayı ekleyelim.
- Yanmaması için göz kararı su ilave edelim , çok olmamasına dikkat edelim.
- Son olarak tuz karabiberi ekleyip kısık ateşte biraz daha pişirip altını kapatalım.
- Ayrı bir tencereye karnabaharları dizelim ve üzerine hazırladığımız karışımı dökelim.
- En son olarak biraz su ilave edip ocağa alalım ve karnabaharlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Piştiğinde ocaktan alıp servis edelim. Afiyet olsun.
Kıymalı Karnabahar tarifi için servis önerisi
Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.