Kıymalı Kapuska Tarifi
Kıymalı Kapuska tarifi: Kıymalı Kapuska için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Kapuska nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kıymalı Kapuska yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet orta boy  lahana
- 250 gram  kıyma
- 1 adet  soğan
- 1 adet  havuç
- 3 yemek kaşığı  pirinç
- 1 yemek kaşığı  domates salçası
- 1 tatlı kaşığı  biber salçası
- 4 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 2,5 su bardağı  sıcak su
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1 çay kaşığı  karabiber
Kıymalı Kapuska tarifi nasıl yapılır?
- Lahanayı yıkayın ve ince ince doğradıktan sonra tekrar yıkayıp süzün.
- Tencereye aldığınız zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene dek kavurun ve ardından küp küp doğradığınız havucu ilave edip 3 dakika kadar daha kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve kıyma kavrulduktan sonra salçayı da ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya edin.
- Tencereye doğranmış lahanaları koyun ve üstüne yıkadığınız pirinci ekledikten sonra tuz, karabiber suyunu ilave edip güzelce karıştırın.
- Kapağı kapalı olarak yaklaşık 35 dakika kadar lahanalar yumuşayana dek pişirin.Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!