Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Kapuska Tarifi

Kıymalı Kapuska

Kıymalı Kapuska Tarifi

Kıymalı Kapuska tarifi: Kıymalı Kapuska için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Kapuska nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Kapuska yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet orta boy lahana
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kıymalı Kapuska tarifi nasıl yapılır?

  • Lahanayı yıkayın ve ince ince doğradıktan sonra tekrar yıkayıp süzün.
  • Tencereye aldığınız zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene dek kavurun ve ardından küp küp doğradığınız havucu ilave edip 3 dakika kadar daha kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve kıyma kavrulduktan sonra salçayı da ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurmaya edin.
  • Tencereye doğranmış lahanaları koyun ve üstüne yıkadığınız pirinci ekledikten sonra tuz, karabiber suyunu ilave edip güzelce karıştırın.
  • Kapağı kapalı olarak yaklaşık 35 dakika kadar lahanalar yumuşayana dek pişirin.Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025