Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi
Kıymalı Kabak Yemeği tarifi: Kıymalı Kabak Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Kabak Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kıymalı Kabak Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet kabak
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 - 2 su bardağı su
Kıymalı Kabak Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları iri bir şekilde yuvarlak ya da küp bir biçimde doğrayın.
- Soğanın kabuklarını soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın.
- Bir tencerenin içerisine soğanı, zeytinyağını alıp soğanın rengi çok hafif dönene kadar kavurun. Ardından üzerine kıymayı ilave edin. Rendelenmiş sarımsağı da ekleyin.
- Kıymayı ekledikten sonra kavurmaya işlemine devam edin ve salçayı da ekleyin. Salçadan sonra suyunu da ilave edin.
- Doğranmış kabakları, tuz ve karabiberi de ekleyerek yemeğinizi pişmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca yemeğiniz pişmiş demektir.
- Pişen yemeğinizi ocaktan alın ve sıcak sıcak ya da ılık bir şekilde servis edin. Afiyetler olsun!
Kıymalı Kabak Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Tarifimizde belirttiğimiz sırayla malzemelerinizi pişirmeye özen gösterin. Yemeğinize çok fazla su ilave etmemeye özen gösterin. Kabakları pişirebilecek kadar su ilave etmeniz yeterli. Dilerseniz içerisine biber, domates gibi farklı sebzeler de ilave edebilirsiniz. Acı toz kırmızı biber ya da pul biber de ilave edebilirsiniz.
Kıymalı Kabak Yemeği tarifi için servis önerisi
Üzerine dereotu serperek ya da yoğurt ilave ederek de servis edebilirsiniz.