Kıymalı Kabak Tarifi
Kıymalı Kabak tarifi: Kıymalı Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Kabak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tabaklık
Kıymalı Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet kabak
- 1 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı Kabak tarifi nasıl yapılır?
- Yağlar ısındıktan sonra kıyma ve soğanı da tencereye alın.
- Güzelce kavurduktan sonra biberleri ekleyin.
- Biberler de kavrulduktan sonra salçayı ekleyin karıştırın. Bir domatesi küçük küçük doğradıktan sonra ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi de ekleyin 5 dk kadar piştikten sonra artık kabakları ekleyebilirsiniz.
- İlk önce kabakların yarısını ekleyip karıştırın. Sonra geri kalan yarısını ekleyip karıştırın. Hepsini bir eklerseniz karıştırmak zor olabilir.
- Kabaklar da güzelce sosla yaklaşık 10 dk piştikten sonra yarım daire şeklinde doğradığınız domatesleri kabakların üstüne dizin. Sarımsakları da ikiye bölerek yerleştirin.
- Bu şekilde üstü kapalı 15-25 dakika kadar orta ateşte pişirin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!