Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Kabak Tarifi

Kıymalı Kabak

Kıymalı Kabak Tarifi

Kıymalı Kabak tarifi: Kıymalı Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • Yağlar ısındıktan sonra kıyma ve soğanı da tencereye alın.
  • Güzelce kavurduktan sonra biberleri ekleyin.
  • Biberler de kavrulduktan sonra salçayı ekleyin karıştırın. Bir domatesi küçük küçük doğradıktan sonra ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi de ekleyin 5 dk kadar piştikten sonra artık kabakları ekleyebilirsiniz.
  • İlk önce kabakların yarısını ekleyip karıştırın. Sonra geri kalan yarısını ekleyip karıştırın. Hepsini bir eklerseniz karıştırmak zor olabilir.
  • Kabaklar da güzelce sosla yaklaşık 10 dk piştikten sonra yarım daire şeklinde doğradığınız domatesleri kabakların üstüne dizin. Sarımsakları da ikiye bölerek yerleştirin.
  • Bu şekilde üstü kapalı 15-25 dakika kadar orta ateşte pişirin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025