Kıymalı Hünkar Beğendi Tarifi
Kıymalı Hünkar Beğendi tarifi: Kıymalı Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Kıymalı Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Beğendisi için:
- 4 adet orta boy patlıcan
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Kıymalı harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Kıymalı Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları közleyip soyduktan sonra ince ince doğrayalım.
- Kıymalı harç için doğradığımız soğan ve sarımsakları kavuralım, üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra üzerine domates salçası, domates ve baharatları ekleyip pişmeye bırakalım.
- Beğendisi için tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavuralım, üzerine azar azar ve çırparak sütü ekleyelim ki toplaklanmasın.
- Kaynayıp muhallebi kıvamını aldıktan sonra üzerine doğradığımız patlıcanları ilave edelim.
- Tuz ve karabiberi ekledikten sonra kaşar peyniri ekleyip ocaktan alalım ve karıştıralım.
- Kıymalı harcı beğendinin üzerine koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıymalı Hünkar Beğendi tarifinin püf noktası nedir?
Beğendiniz sosunu hazırlarken sütü yavaş yavaş ve çırparak eklemeniz çok önemli yoksa toplanabilir.