Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Hünkar Beğendi Tarifi

Kıymalı Hünkar Beğendi

Kıymalı Hünkar Beğendi Tarifi

Kıymalı Hünkar Beğendi tarifi: Kıymalı Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Hünkar Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Beğendisi için:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Kıymalı harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber

Kıymalı Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları közleyip soyduktan sonra ince ince doğrayalım.
  • Kıymalı harç için doğradığımız soğan ve sarımsakları kavuralım, üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra üzerine  domates salçası, domates ve baharatları ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Beğendisi için tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavuralım, üzerine azar azar ve çırparak sütü ekleyelim ki toplaklanmasın.
  • Kaynayıp muhallebi kıvamını aldıktan sonra üzerine doğradığımız patlıcanları ilave edelim.
  • Tuz ve karabiberi ekledikten sonra kaşar peyniri ekleyip ocaktan alalım ve karıştıralım.
  • Kıymalı harcı beğendinin üzerine koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kıymalı Hünkar Beğendi tarifinin püf noktası nedir?

Beğendiniz sosunu hazırlarken sütü yavaş yavaş ve çırparak eklemeniz çok önemli yoksa toplanabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025