Kıymalı Güllaç Böreği Tarifi
Kıymalı Güllaç Böreği tarifi: Kıymalı Güllaç Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Güllaç Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kıymalı Güllaç Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6-7 adet güllaç yaprağı
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 200 gram dil peyniri
- 300 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı Güllaç Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada sıvı yağ ile minik küpler halinde doğranmış soğanları kavurun.
- Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyin ve iyice kızarana kadar kavurun. Son olarak baharatları ekleyip ocaktan alın.
- Derin bir kase içerisinde oda ısısında süt,yoğurt,yumurta ve sıvı yağ iyice çırpılır.Tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın.
- Güllaç yapraklarını dörde ya da tepsinize göre parçalara kırın.Yaprakları sıvı karışıma batırıp fırın kabına alın tepsini yarısına gelince dil peyniri ve kıyma harcının tamamını ortaya yaydırın.Tepsi dolana kadar güllaçları sosa batırıp üzerine kapatın.
- Kalan sosu tepsiye dökün üzerine susam ekleyip 180-200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kızarıncaya kadar fırınlayın. Afiyet olsun.