Kıymalı Gül Böreği Tarifi
Kıymalı Gül Böreği tarifi: Kıymalı Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kıymalı Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç için:
- 350 gram dana kıyma
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı susam
Kıymalı Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Kuş üzümleri minik bir kasenin içerisine alın. Üzerine sıcak su ekleyin. 5 dakika kadar şişmelerini bekleyin ve suyunu süzdürün.
- Soğanın kabuklarını soyun ve incecik bir şekilde doğrayın.
- Bir tavanın içerisine tereyağı alın, üzerine soğanları ilave edip sotelemeye başlayın.
- Ardından içerisine eti ilave edin. Kısık ateşte et suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Ocaktan almadan önce tuz ve baharatlarını ilave edin. Güzelce karıştırıp ocaktan alın.
- Birkaç dakika dinlendikten sonra içerisine kuş üzümlerini ilave edin.
- Yufkalarınızı üçgen şeklinde kesin. İçlerini kıymalı harçla doldurun. Sararak rulo hale getirin. Ardından uçlarından birbirine sararak son şeklini verin.
- Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt yerleştirin. Börekleri üzerine dizin.
- Eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısını karıştırarak böreklerin üzerine sürün. Susamını da serperek fırına verin. 180 derecede üzeri kızarana kadar 10-15 dakika kadar pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.
Kıymalı Gül Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Baharat ve tuz miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Yufkalarınızın taze olmasına dikkat edin.