Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Gül Böreği Tarifi

Kıymalı Gül Böreği

Kıymalı Gül Böreği Tarifi

Kıymalı Gül Böreği tarifi: Kıymalı Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Gül Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç harcı için:

  • 1 kilogram kıyma
  • 3 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket eritilmiş margarin

Börek için:

  • 5 adet yufka

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Kıymalı Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanları yemeklik doğrayın yağda öldürülür. Kıyma ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirildikten sonra baharatları ilave edilip iç harcı hazırlanır.
  • Yufkalar dört eşit parçaya bölünür.
  • Her bir parça 1-1,5 yemek kaşığı eritilmiş margarinle yağlanır üçgen yufkanın geniş kısmına kıymalı içten konularak rulo yapılarak kol böreği şeklinde sarılarak hazırlanır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025