Kıymalı Gül Böreği Tarifi
Kıymalı Gül Böreği tarifi: Kıymalı Gül Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Gül Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Kıymalı Gül Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 1 kilogram kıyma
- 3 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 paket eritilmiş margarin
Börek için:
Üzeri için:
Kıymalı Gül Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayın yağda öldürülür. Kıyma ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirildikten sonra baharatları ilave edilip iç harcı hazırlanır.
- Yufkalar dört eşit parçaya bölünür.
- Her bir parça 1-1,5 yemek kaşığı eritilmiş margarinle yağlanır üçgen yufkanın geniş kısmına kıymalı içten konularak rulo yapılarak kol böreği şeklinde sarılarak hazırlanır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.