Kıymalı Fırın Makarna Tarifi
Kıymalı Fırın Makarna tarifi: Kıymalı Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Fırın Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Kıymalı Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Beşamel Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 adet muskat cevizi rendesi (isteğe bağlı)
Kıyma Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram dana kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 adet rendelenmiş domates (dilerseniz kavanozda kışlık domates ile)
- 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1/2 su bardağı su
Diğer Malzemeler:
- 1/2 paket Fırın Makarna
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kıymalı Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve üzerine unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
- Rengi dönden unun üzerine süt, tuz, karabiber ve arzuya göre muskat cevizi rendeleyip sürekli olarak karıştırın. Kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca altını kısın.
- Kaşığı batırıp çıkardığınzda beşamel sosunuz kaşıkta ince bir tabaka halinde kalıyorsa kıvamı olmuş demektir. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak kabuklanmasını önleyebilirsiniz.
- Kaynamış suyun içerisine makarnayı ilave edin ve 10 dakika kadar pişirip suyunu süzdürün.
- Kıyma sosunu hazırlamak için, sıvı yağ ile birlikte kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine salça ve tuzunu ilave edip 2-3 dakiika daha kavurmaya devam edin.
- Rendelenmiş domates, su ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip suyu yarıya inene dek pişirin.
- Suyunu süzdüğünüz makarnanın üzerine beşamel sosu ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Rendelenmiş kaşar peynirinden üzeri için bir miktar ayırın ve kalanını beşamel soslu makarnanın içerisine ilave edip tekrar karıştırın.
- Fırın makarnanın yarısını borcamın tabanına yerleştirin.
- Üzerine pişmiş olan kıyma sosunun tamamını ilave edip yayın. Kalan makarnayı ve rendelenmiş kaşar peynirini de eşit yayıp, 185 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında 15 dakika beklettikten sonra dilimleyip, servis edin. Afiyet olsun!