Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Fırın Makarna Tarifi

Kıymalı Fırın Makarna

Kıymalı Fırın Makarna Tarifi

Kıymalı Fırın Makarna tarifi: Kıymalı Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Fırın Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Beşamel Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 adet muskat cevizi rendesi (isteğe bağlı)

Kıyma Sosu İçin:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 adet rendelenmiş domates (dilerseniz kavanozda kışlık domates ile)
  • 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1/2 su bardağı su

Diğer Malzemeler:

  • 1/2 paket Fırın Makarna
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kıymalı Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve üzerine unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
  • Rengi dönden unun üzerine süt, tuz, karabiber ve arzuya göre muskat cevizi rendeleyip sürekli olarak karıştırın. Kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca altını kısın.
  • Kaşığı batırıp çıkardığınzda beşamel sosunuz kaşıkta ince bir tabaka halinde kalıyorsa kıvamı olmuş demektir. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak kabuklanmasını önleyebilirsiniz.
  • Kaynamış suyun içerisine makarnayı ilave edin ve 10 dakika kadar pişirip suyunu süzdürün.
  • Kıyma sosunu hazırlamak için, sıvı yağ ile birlikte kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine salça ve tuzunu ilave edip 2-3 dakiika daha kavurmaya devam edin.
  • Rendelenmiş domates, su ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip suyu yarıya inene dek pişirin.
  • Suyunu süzdüğünüz makarnanın üzerine beşamel sosu ilave edin ve güzelce karıştırın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirinden üzeri için bir miktar ayırın ve kalanını beşamel soslu makarnanın içerisine ilave edip tekrar karıştırın.
  • Fırın makarnanın yarısını borcamın tabanına yerleştirin.
  • Üzerine pişmiş olan kıyma sosunun tamamını ilave edip yayın. Kalan makarnayı ve rendelenmiş kaşar peynirini de eşit yayıp, 185 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Oda sıcaklığında 15 dakika beklettikten sonra dilimleyip, servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025