Kıymalı Fırın Makarna Tarifi
Kıymalı Fırın Makarna tarifi: Kıymalı Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Fırın Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kıymalı Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram Burgu Makarna
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 150 gram beyaz peynir (rendelenmiş)
- 150 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 100 gram mozzarella peyniri (rendelenmiş)
- 2-3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kıymalı Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye su koyup kaynatın ve makarnalarınızı haşlayın.
- Soğanları ince ince doğrayın ve kıymayla beraber kavurun.
- Kavurduğunuz kıymaya tuz, karabiber ve makarna suyundan 1-2 kepçe ilave edip 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Makarnanın fazla suyunu süzün, hafif ıslak kalsın.
- Kıymalı harcı, beyaz peyniri ve kaşar peynirinin yarısını makarnaya ekleyip güzelce karıştırın.
- Tüm karışımı fırın kabına aktarın, üzerine mozzarella ve kalan kaşar peynirini yayın.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kıymalı Fırın Makarna tarifinin püf noktası nedir?
Normal makarna yerine sebzeli makarna kullanırsanız daha renkli bir sunum yapabilirsiniz. Dilerseniz havuç ve renkli biberler kullanarak makarnanızın içeriğini zenginleştirebilirsiniz.