Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Fırın Makarna Tarifi

Kıymalı Fırın Makarna

Kıymalı Fırın Makarna Tarifi

Kıymalı Fırın Makarna tarifi: Kıymalı Fırın Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Fırın Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Fırın Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram Burgu Makarna
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 150 gram beyaz peynir (rendelenmiş)
  • 150 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 100 gram mozzarella peyniri (rendelenmiş)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Kıymalı Fırın Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye su koyup kaynatın ve makarnalarınızı haşlayın.
  • Soğanları ince ince doğrayın ve kıymayla beraber kavurun.
  • Kavurduğunuz kıymaya tuz, karabiber ve makarna suyundan 1-2 kepçe ilave edip 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
  • Makarnanın fazla suyunu süzün, hafif ıslak kalsın.
  • Kıymalı harcı, beyaz peyniri ve kaşar peynirinin yarısını makarnaya ekleyip güzelce karıştırın.
  • Tüm karışımı fırın kabına aktarın, üzerine mozzarella ve kalan kaşar peynirini yayın.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kıymalı Fırın Makarna tarifinin püf noktası nedir?

Normal makarna yerine sebzeli makarna kullanırsanız daha renkli bir sunum yapabilirsiniz. Dilerseniz havuç ve renkli biberler kullanarak makarnanızın içeriğini zenginleştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025