Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Fırın Kabak Tarifi

Kıymalı Fırın Kabak

Kıymalı Fırın Kabak Tarifi

Kıymalı Fırın Kabak tarifi: Kıymalı Fırın Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Fırın Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Fırın Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy kabak
  • 200 gram kıyma
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

Kıymalı Fırın Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak kabakları halka halka doğrayalım.
  • Derin bir karıştırma kabına aktarıp üzerine tuz, zeytinyağı, baharat ekleyerek harmanlayalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Fırının en yüksek derecesinde pişirelim.
  • Kabaklar pişerken tavaya çok az zeytinyağı dökelim.
  • Yemeklik doğradığımız soğanları hafif kavurup kıymayı ilave edelim.
  • Salça ve biraz tuz ekledikten sonra suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Kabaklar piştikten sonra servis tabağına dizelim ve üzerine kıymalı harçtan dökelim.
  • Dilerseniz üzerine çırpılmış yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025