Kıymalı Enginar Dolması Tarifi
Kıymalı Enginar Dolması tarifi: Kıymalı Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Enginar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Kıymalı Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet enginar
- 250 gram kıyma
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1/2 demet dereotu
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 adet limonun suyu
Kıymalı Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Limonun suyunu sıkın ve derince bir kaba aldığınız enginarların üstüne gezdirin ve üstlerine çıkacak kadar su doldurup bir kenarda beklemeye alın.
- Soğanı küp küp doğrayın ve yapışmaz tabanlı bir tencereye aldığınız zeytinyağında, soğanları pembeleşene dek kavurun.
- Ardından kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
- Yıkadığınız pirinci ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sonra dereotunu ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
- Hafifçe dibi yağlanmış yapışmaz tabanlı yayvan bir tencereye sudan çıkarttığınız enginarları dizin ve içlerini hazırladığınız harçla doldurun.
- Enginarların yarısına gelecek kadar kaynar su doldurun ve tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını açın.
- Kısık ateşte 1 saat kadar pişmeye bırakın. Pirinçler ve enginarlar yumuşadıysa yemeğiniz hazır demektir. Sıcak olarak servis edin.