Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Enginar Dolması Tarifi

Kıymalı Enginar Dolması

Kıymalı Enginar Dolması Tarifi

Kıymalı Enginar Dolması tarifi: Kıymalı Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Enginar Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet enginar
  • 250 gram kıyma
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 adet limonun suyu

Kıymalı Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Limonun suyunu sıkın ve derince bir kaba aldığınız enginarların üstüne gezdirin ve üstlerine çıkacak kadar su doldurup bir kenarda beklemeye alın.
  • Soğanı küp küp doğrayın ve yapışmaz tabanlı bir tencereye aldığınız zeytinyağında, soğanları pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
  • Yıkadığınız pirinci ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sonra dereotunu ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
  • Hafifçe dibi yağlanmış yapışmaz tabanlı yayvan bir tencereye sudan çıkarttığınız enginarları dizin ve içlerini hazırladığınız harçla doldurun.
  • Enginarların yarısına gelecek kadar kaynar su doldurun ve tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını açın.
  • Kısık ateşte 1 saat kadar pişmeye bırakın. Pirinçler ve enginarlar yumuşadıysa yemeğiniz hazır demektir. Sıcak olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025