Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Dumpling (Mantı) Tarifi

Kıymalı Dumpling (Mantı)

Kıymalı Dumpling (Mantı) Tarifi

Kıymalı Dumpling (Mantı) tarifi: Kıymalı Dumpling (Mantı) için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Dumpling (Mantı) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Dumpling (Mantı) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Dumpling hamuru için:

  • 100 gram un
  • 3 gram karbonat
  • 75 ml. sade soda

Dumpling iç harcı için:

  • 50 gram dana kıyması
  • 10 ml. susam yağı
  • 10 ml. beyaz şarap
  • 25 gram rendelenmiş havuç
  • 5 ml. oyster (istiridye sos)

Servisi için:

  • 50 ml. ayçiçek yağı
  • 5 gram susam
  • 10 gram kurutulmuş arnavut biberi

Üzeri için:

  • 10 gram taze zencefil
  • 10 gram taze soğan

Kıymalı Dumpling (Mantı) tarifi nasıl yapılır?

  • Dumpling hamuru için; elenmiş un, karbonat ve sade sodayı derin bir karıştırma kabında harmanlayıp iyice yoğurarak bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamuru streç filmle sardıktan sonra buzdolabında beş saat kadar bekletin.
  • Dumpling iç harcı için; dana kıyması, susam yağı, beyaz şarap, rendelenmiş havuç ve oyster sosu küçük bir kapta karıştırın.
  • Buzdolabında uzun bir süre beklettiğiniz hamuru, beş eşit parçaya böldükten sonra oklava yardımıyla avuç içi büyüklüğünde yuvarlak bir şekilde açın.
  • İçerisine hazırladığınız mantı harcından doldurup uç kısımlarını sıkarak bohça şeklinde kapattığınız mantıları, derin bir tencerede kaynamakta olan suda kısa süre haşlayın. Haşlanan mantıları çukur bir servis tabağına alın.
  • Ayçiçek yağını küçük bir tavada kızdırdıktan sonra kurutulmuş Arnavut biberi parçaları ve susam tanelerini katıp hafif bir renk alana kadar kavurduktan sonra mantıların üzerine gezdirin.
  • Kabuğunu soyduktan sonra uzun ince şeritler halinde kestiğiniz taze zencefil ve minik minik doğradığınız taze soğan parçalarını serpiştirin.
  • Hazırladığınız mantıları, sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Kıymalı Dumpling (Mantı) tarifinin püf noktası nedir?

Buzdolabında dinlendirme süresine birebir uyduğunuz dumpling hamurunu, oklava yardımıyla olabildiğince ince açın.Hazırladığınız kıymalı iç harcı çok fazla bekletmeden kullanmaya özen gösterin.

Kıymalı Dumpling (Mantı) tarifi için servis önerisi

Arzuya göre taze yeşillikler ya da yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025