Kıymalı Çıtır Börek Tarifi
Kıymalı Çıtır Börek tarifi: Kıymalı Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Kıymalı Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç Harcı İçin:
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 300 gram kıyma
- 3 tatlı kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)
- 1/2 demet kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Diğer Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
- 1 yemek kaşığı çörek otu (üzeri için)
Kıymalı Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- Kıyma harcını hazırlamak için; geniş bir tavada sıvı yağ ile birlikte yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin.
- Ardından kıymayı da ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Tuz, karabiber ve suda bekletilip yumuşamış kuş üzümünü de ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Son olarak kıyılmış maydanozu da kıymalı harcın üzerine ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Böreği hazırlamak için; bütün yufkayı tezgaha serin. Yufkanın yarısına eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün ve üzerine un serpiştirip yufkanın yağlanmamış diğer yarısını üzerine kapatın.
- Katladığınız yufkanın üzerine de eritilmiş tereyağı ve un serpiştirdikten sonra yufkanın uzun kalan kısmına kıymalı harcın yarısını yayın.
- Yufkanın kenar kısımlarından 2'şer parmak katlayın ve yufkayı hafif sıkarak rulo şeklinde katlayın.
- Rulo şeklinde duran böreği bıçak yardımıyla 6 parçaya bölün. Bu işlemleri 2. yufkaya da aynı şekilde uygulayın.
- Hazırlamış olduğunuz börekleri pişirme kağıdı serili fırın tepsinize dizin ve üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketin.