Kıymalı Bulgur Köftesi Tarifi
Kıymalı Bulgur Köftesi tarifi: Kıymalı Bulgur Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Bulgur Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kıymalı Bulgur Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tutam tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 litre su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Kıymalı Bulgur Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı rendeleyin, bulguru yıkayın ve maydanozları ince ince doğrayın.
- Ardından köftesi için gereken tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve güzelce özdeşleşene dek yoğurun.
- Hazırladığınız bu köfte harcından, cevizden biraz daha iri olacak yuvarlak köfteler hazırlayın ve ortalarına serçe parmağınızla hafifçe bastırarak çukurlar yapın.Hazırladığınız köfteleri, 10 dakika kadar buzdolabına beklemeye kaldırın.
- Köfteler beklerken sosunu hazırlayın. Sosu için gerekli olan tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir tencereye alın ve yağ eriyince içine sarımsakları rendeleyip, salçayı ekleyin.
- Salçanın kokusu çıkana dek kavurun ve ardından suyunu ve baharatlarını ilave edip güzelce karıştırın.Karışım kaynamaya başlayınca, buzdolabından bekletmiş olduğunuz köfteleri içine atın ve kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
- Köfteler piştikten sonra, bir servis tabağına alın ve ince doğranmış maydanozlarla süsleyerek sıcak sıcak servis edin.