Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Boşnak Böreği Tarifi

Kıymalı Boşnak Böreği

Kıymalı Boşnak Böreği Tarifi

Kıymalı Boşnak Böreği tarifi: Kıymalı Boşnak Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Boşnak Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Boşnak Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber

Hamuru yağlamak ve açmak için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram margarin

Kıymalı Boşnak Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle unun üzerine tuzu ekleyip şu ile yavaş yavaş yoğuralım. Sert bir hamur elde edeceğiz.
  • İyice yoğrulan hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
  • Daha ayrı bir kapt sıvı yağı ve margarini eritelim. Soğumaya bırakalım.
  • Eşit parçalara böldüğümüz hamuru her katı yağlı olacak şekilde elimizle ufak ufak açalım.
  • İşlem bittikten sonra üzerini örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  • O sırada bir tavaya kıymayı kavurup soğanları ekleyelim.
  • Dinlenen hamurumuzu erittiğimiz yağ yardımı ile büyük bir alanda elimizle açalım.
  • İncecik bir hamur elde ettikten sonra iç harcını ekleyerek içerisine birazda yağ koyarak kıvıralım. Bu işlemi tüm hamurlara uygulayalım. Tepsimize yerleştirelim.
  • Kalan yağı da hamurun üzerine gezdirelim. Fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Kıymalı Boşnak Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun bol yağlı olması gerekir yoksa börek kuru olur. Hamuru daha iyi açabilmek için hamuru iyice yağlayınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025