Kıymalı Börek Tarifi
Kıymalı Börek tarifi: Kıymalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Kıymalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
İç harcı için:
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet soğan
- 300 gram dana kıyma
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
- 1 tutam susam
- 1 tutam çörek otu
Kıymalı Börek tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için küçük küçük küp halinde soğanları doğrayın ve ayçiçek yağı ile tavada kısık ateşte pişirin. 2-3 dakika karıştırarak pişirdiğiniz soğanlara kıymayı ekleyin.
- Böreğin sosunu hazırlamak için yumurta beyazı, yağı, yoğurdu ve tuzu küçük bir karıştırma kabına alın.
- Çırpıcıyla tüm malzemeler birleşene dek karıştırın.
- Yufkayı tezgaha alın. 3-4 yemek kaşığı sostan üzerine gezdirin. Yufkanın tabanına soğumuş olan kıymalı harçtan dizin.
- Önce sağ ve sol kenarlarından 2-3 cm içeriye katlayın. Ardından gevşek olmayacak şekilde yufkayı rulo halinde sarmaya başlayın. Rulo şeklini alan yufkalara gül şeklini verin.
- Yufkaların üzerine yumurta sarısını sürün. Üzerine susam ve çörek otu dökün.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsine hafifçe aralık bırakarak böreklerinizi yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece turbo/fanlı fırında kontrollü olarak 28-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.