Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Börek Tarifi

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek Tarifi

Kıymalı Börek tarifi: Kıymalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek için:

  • 3 adet yufka

İç harcı için:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet soğan
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
  • 1 tutam susam
  • 1 tutam çörek otu

Kıymalı Börek tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcı için küçük küçük küp halinde soğanları doğrayın ve ayçiçek yağı ile tavada kısık ateşte pişirin. 2-3 dakika karıştırarak pişirdiğiniz soğanlara kıymayı ekleyin.
  • Böreğin sosunu hazırlamak için yumurta beyazı, yağı, yoğurdu ve tuzu küçük bir karıştırma kabına alın.
  • Çırpıcıyla tüm malzemeler birleşene dek karıştırın.
  • Yufkayı tezgaha alın. 3-4 yemek kaşığı sostan üzerine gezdirin. Yufkanın tabanına soğumuş olan kıymalı harçtan dizin.
  • Önce sağ ve sol kenarlarından 2-3 cm içeriye katlayın. Ardından gevşek olmayacak şekilde yufkayı rulo halinde sarmaya başlayın. Rulo şeklini alan yufkalara gül şeklini verin.
  • Yufkaların üzerine yumurta sarısını sürün. Üzerine susam ve çörek otu dökün.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsine hafifçe aralık bırakarak böreklerinizi yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece turbo/fanlı fırında kontrollü olarak 28-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025