Kıymalı Börek Tarifi
Kıymalı Börek tarifi: Kıymalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kıymalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 8 adet  yufka
- 750 gram  kıyma
- 3 adet orta boy  soğan
- 2 yemek kaşığı  sıvı yağ
- 1 çay kaşığı  tuz
- 1/2 çay kaşığı  karabiber
- 1 çay kaşığı  kırmızı biber
- 1/3 çay kaşığı  kimyon
Sosu için:
- 1 su bardağı  süt
- 1/2 su bardağı  sıvı yağ
- 2 adet  yumurta
- 1,5 yemek kaşığı  sirke
Kıymalı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle böreğin iç harcı hazırlayın. Bunun için soğanları doğrayıp 4 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
- Kıymayı ekleyip kavurun pişirip ocaktan alın.
- Yufkayı 2 ye bölüp üzerine süt, sıvı yağ ve yumurtadan oluşan iç harcından sürün.
- Kıymayı, yufkanın uzun köşesine rulo şeklinde saracak şekilde yayın ve bütün yufkaları 2 ye bölüp aynı işlemi uygulayın.
- Daha sonra yağlanmış tepsiye rulo halindeki yufkaları daire yönünde çevirerek dizin (Boşnak böreği şekli gibi) üzerine daha önce ayırdığınız bir yumurta sarısını 2 kaşık iç harcından ekleyip, çırpıp böreğin üzerine sürün.
- 200 derece de ısınmış fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Kıymalı Börek tarifinin püf noktası nedir?
Yufkalar günlük yapılmış olmalı. Marketteki yufkalar rulo haline getirirken kırılma yakar ve pişerken daha sert olur . O yüzden yufkacınızdan aldığınız günlük yufkaları kullanarak yapmanız lezzetine lezzet