Kıymalı Börek Tarifi
Kıymalı Börek tarifi: Kıymalı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kıymalı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 8 adet yufka
- 750 gram kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/3 çay kaşığı kimyon
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı sirke
Kıymalı Börek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle böreğin iç harcı hazırlayın. Bunun için soğanları doğrayıp 4 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
- Kıymayı ekleyip kavurun pişirip ocaktan alın.
- Yufkayı 2 ye bölüp üzerine süt, sıvı yağ ve yumurtadan oluşan iç harcından sürün.
- Kıymayı, yufkanın uzun köşesine rulo şeklinde saracak şekilde yayın ve bütün yufkaları 2 ye bölüp aynı işlemi uygulayın.
- Daha sonra yağlanmış tepsiye rulo halindeki yufkaları daire yönünde çevirerek dizin (Boşnak böreği şekli gibi) üzerine daha önce ayırdığınız bir yumurta sarısını 2 kaşık iç harcından ekleyip, çırpıp böreğin üzerine sürün.
- 200 derece de ısınmış fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Kıymalı Börek tarifinin püf noktası nedir?
Yufkalar günlük yapılmış olmalı. Marketteki yufkalar rulo haline getirirken kırılma yakar ve pişerken daha sert olur . O yüzden yufkacınızdan aldığınız günlük yufkaları kullanarak yapmanız lezzetine lezzet