Kıymalı Bezelye Tarifi
Kıymalı Bezelye tarifi: Kıymalı Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Bezelye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kıymalı Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gr. bezelye (ayıklanmış)
- 2 adet patates
- 1 adet patates
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Bezelye tarifi nasıl yapılır?
- Havuç ve patatesi aynı büyüklükte küp küp doğrayın.
- Soğanları rendeleyin.
- Tencereyi ısıtın, tereyağı ve zeytinyağını ilave edip ısınmasını bekleyin, ısınan yağların üzerine suyunu süzdüğünüz soğanları ilave edin.
- Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından bezelye, patates ve havucu ekleyin.
- Bütün sebzeleri kavurduktan sonra biber salçası ve domates salçasını ekleyip. Üzerine 2-3 badak göz kararı su ilave edin.
- Tuzu ilave edip yemeğinizi aromalandırın. Yemeğiniz karışınca güvecinize alıp pişirme işlemine güvecin ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika devam edin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!