Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Bezelye Tarifi

Kıymalı Bezelye

Kıymalı Bezelye Tarifi

Kıymalı Bezelye tarifi: Kıymalı Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Bezelye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gr. bezelye (ayıklanmış)
  • 2 adet patates
  • 1 adet patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Bezelye tarifi nasıl yapılır?

  • Havuç ve patatesi aynı büyüklükte küp küp doğrayın.
  • Soğanları rendeleyin.
  • Tencereyi ısıtın, tereyağı ve zeytinyağını ilave edip ısınmasını bekleyin, ısınan yağların üzerine suyunu süzdüğünüz soğanları ilave edin.
  • Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından bezelye, patates ve havucu ekleyin.
  • Bütün sebzeleri kavurduktan sonra biber salçası ve domates salçasını ekleyip. Üzerine 2-3 badak göz kararı su ilave edin.
  • Tuzu ilave edip yemeğinizi aromalandırın. Yemeğiniz karışınca güvecinize alıp pişirme işlemine güvecin ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika devam edin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025